Din lokale bedemandsforretning i Billund

Som din lokale bedemand i Billund hjælper vi med rådgivning og assistance i HELE Billund Kommune såsom Grindsted, Filskov, Hejnsvig, Skjoldbjerg, Stenderup, Sønder Omme, Vesterhede, Vorbasse med flere.

Vi går meget op i at yde en kvalificeret rådgivning, og vi tager gerne samtalen hjemme hos Jer – privat i trygge og vante rammer. Vi guider og hjælper Jer igennem forløbet ved dødsfald trin for trin, så i oplever en god proces med ro i maven.

Efter samtalen udfærdiger vi en huskeliste / tjekliste til Jer, så vi er sikker på at alt er husket. Det giver Jer samtidig det overblik, der skal til. Samtidig er det et komplet udført prisoverslag, så I kan regne med en fast pris uden overraskelser!

Vi hjælper også gerne med opsætning af dødsannonce under samtalen, og I kan med det samme se annoncen på Ipad inden dødsannoncen indrykkes. Vi tilbyder også hjælp til bestilling af blomster, gravsten m.m. Kort sagt er vi behjælpelige omkring alle forhold, for at sikre en professionel oplevelse.

Vores udgangspunkt er, at vi hjælper med alt kontakt og indberetninger til diverse myndigheder såsom: Kirkeministeriet, Begravelsesmyndigheden, Folkeregistret, Socialforvaltningen, Skifteretten, Præsten, Graveren, Kirketjeneren m.fl.

Begravelseshjælp og andre offentlige tilskud hjælper vi ligeledes med at hjemsøge og rådgive omkring.

 

Billund Kirke

De 2 kirker i Billund by, Billund Kirke og Grene Kirke, hører ind under Grene Provsti sammen med øvrige kirker. Farre Kirke, Filskov Kirke, Gadbjerg Kirke, Give Kirke, Givskud Kirke, Grindsted Kirke, Hejnsvig Kirke, Langelund Kirke, Lindeballe Kirke, Nollund Kirke, Nørup Kirke, Randbøl kirke, Ringive Kirke, Skjoldbjerg Kirke, Stenderup Kirke Sønder Omme Kirke, Thyregod Kirke, Urup Kirke, Vesterhede Kirke, Vonge Kirke, Vorbasse Kirke, Vorslunde Kirke og Øster Nykirke Kirke.

Billund Kirke blev indviet i 1973 og ligger placeret i Billund Centret. Det var Godtfred Kirk Christiansen, der realiserede sin fars drøm om en kirke i byen, sammen med Ole Kirks Fonden og Billund kommune.

Billund Kirke er moderne og med en god akustik, som gør at den er rigtig god til koncerter m.m.
Der er ingen kirkegård ved Billund Kirke, så der skal man til Grene Kirkegård, som ligger smukt lige uden for byen. Grene Kirkegård har udover de traditionelle kiste- og urne gravsteder, også en naturafdeling hvor man kan vælge mellem skoven, skovlysningen eller engen.

 

Grene Kirke

Grene Kirke ligger lidt uden for selve Billund by. Det er den ældste af de to kirker, da Grene Kirke blev opført i 1891. I 1991 blev Grene Kirke renoveret og kirken fik et nyt orgel, som er en gave fra Kirk Christiansen familien.

Grindsted kirke er den største af alle kirkerne i Grene Provsti. Den blev grundlagt i 1100 tallet og grundet sin størrelse fik den tilnavnet ”Hedens Domkirke”. I 1300 tallet blev Grindsted Kirke udvidet første gang og igen i 1500 tallet.

Grindsted Kirkegård består af to afdelinger: ”Den Gamle Kirkegård”, som er beliggende rundt om Grindsted Kirke og ”Søndre Kirkegård”, der er beliggende små 1000 meter fra Grindsted Kirke.

Grindsted-Billund Begravelsesforretning er i dag ejet af Charlotte og Claus Madsen, som overtog det af Claus’ forældre i 2015.
Forinden havde Begravelsesforretningen været drevet af Britta og Gudmund Rønberg fra 1985 til 2008 efter Brittas forældre. Grindsted-Billund Begravelsesforretning går helt tilbage til 1960 hvor Julius Hansen startede virksomheden. I dag er der 4 bedemænd ansat i Grindsted-Billund Begravelsesforretning.

Kontakt din bedemand i Billund for mere information. Ring til os på Tlf. 30 48 55 55