Bedemand Kolding er til for dig og dine 

Som erfaren bedemand i Kolding servicerer alle kirker i Kolding kommune. Her ser du en liste med nogle af Kirkerne: Aller Kirke, Almind Kirke, Bramdrup Kirke, Brændkjærkirken, Dalby Kirke, Eltang Kirke, Frørup Kirke, Harte Kirke, Hejls Kirke, Hjarup Kirke, Jordrup Kirke, Kristkirken, Lejrskov Kirke, Nørre Bjert Kirke, Sankt Nicolai Kirke, Seest Kirke, Simon Peters Kirke, Skanderup Kirke, Stepping Kirke, Sønder Bjert Kirke, Sønder Stenderup Kirke, Sønder Vilstrup Kirke, Taps Kirke, Tyrstrup Kirke, Vamdrup Kirke, Vejstrup Kirke, Vester Nebel Kirke, Viuf Kirke, Vonsild Kirke og Ødis Kirke.

Når man går bort på Kolding Sygehus, har man også mulighed for at bruge Kolding Sygehuskapel til en større eller mindre højtidelighed.

Man kan have en højtidelighed med præsten, eller hvis man ikke var medlem af Folkekirken, er det evt Bedemanden der afholder den højtidelighed som de pårørende ønsker.

Kapellet på Kolding Sygehus bærer ikke præg af synlige tegn på tro, så kapellet kan derfor bruges til alle trosretninger.

Mange vælger også at bruge Nordre Kirkegårds Kirkesal, hvor der er plads til ca 200 personer.

Vi er klar til at hjælpe dig

Det er altafgørende for tiden omkring en begravelse eller en bisættelse, at du bliver guidet godt igennem alle de forskellige beslutninger, som du skal igennem.

En begravesesforretning som dækker alle kirker under en kommune

Det kan for nogen pårørende være praktisk at afholde ceremonien lige præcis der, hvis afdøde skal jordbegraves på Nordre Kirkegård. Er det en bisættelse (kremering) fra en kirke, og urnen skal nedsættes på Nordre Kirkegård, tilbyder bedemanden at flytte blomsterne fra kirken ud til kirkegården efter højtideligheden.

Man kan også benytte sig af Søndre Kirkegårds kapel, hvor der er plads til ca 150 personer.

I 1932 opførte man et krematorium, som frem til 1964 blev drevet af Dansk Ligbrændingsforening, men hvor driften herefter overgik til Kolding Kirkegårde.

Krematoriet blev dog helt nedlagt i 1999, hvor et nyt Fælleskrematorium blev indviet, og er placeret nord for Kolding by. Det er opført og drevet af sognene i Fredericia og Kolding Provstier.

Når det er en bisættelse (kremering) det drejer sig om, vil Bedemanden i Kolding kører til Fælles Krematoriet i Kolding.

I Kolding kan man også benytte sig af Den Gamle Kirkegård og Kapel. Det er den ældste kirkegård der findes i Kolding, og det var en blot 17 årig pige der blev begravet der som den første i 1806.

Hendes gravsted findes stadig på kirkegården.

I kapellet er der plads til ca 65 personer.

Bedemand i Kolding: Få god støtte i en svær tid

Det er altid svært, når ens kære går bort. Derfor er det både vigtigt og kærkomment, at du finder god og omsorgsfuld støtte hos os.

Det er altafgørende for tiden omkring en begravelse eller en bisættelse, at du bliver guidet godt igennem alle de forskellige beslutninger, som du skal igennem.

Da du naturligt nok er i en dyb krise, når det sker, så vil du sætte stor pris på at få den fornødne støtte under hele forløbet. Det kan være en meget tung opgave. Specielt, når du er i chok og i sorg.

Vi har mange års erfaring i at yde den støtte, som er nødvendigt, når et menneske er i dyb sorg.

Du får hjælp og støtte i forhold til alt det praktiske, og du bliver guidet i forhold til alle de nødvendige beslutninger, som du skal træffe undervejs.

Det værdige farvel

Det er selvfølgelig vigtigt, at den afdøde får et værdigt farvel. Dette farvel skal gerne være i afdødes ånd. Gennem samtaler med bedemanden i Kolding aftales det, hvordan dette sidste farvel skal foregå.

Det skal også være i de efterladtes ånd, sådan at ceremonien bliver så nærværende som muligt. Derfor er det vigtigt med den gode dialog i forhold til, hvordan det hele skal foregå.

Her kan bedemanden være dig behjælpelig med at planlægge, hvordan dette særlige menneske skal følges herfra.

Selv om sådan et endegyldigt farvel er uendeligt sørgeligt, så er det vigtigt at få sagt farvel på en passende måde. Det er en meget følsom ceremoni, men den skal også samtidig være værdig for alle parter.

Tag din bedemand i Kolding med på råd, når detaljerne omkring bisættelsen eller begravelsen skal aftales. De er af stor vigtighed både for afdøde og for de efterladte.