Din bedemand i Vejen hjælper dig med bisætelse

Hos din bedemand Vejen tilbyder vi vores assistance til hele Vejen Kommune, når et af livets sværeste øjeblikke indtræffer. Når et dødsfald finder sted, er der altid tusindvis af ting i hovedet, og med professionel hjælp og rådgivning, kan du få en hjælpende hånd til at få løst den praktiske del af det, mens du selv får tid til at sørge og mindes.

Vi tilbyder vores yderst professionelle og erfarne service i alle kirker i Vejen Kommune, eller ved sygehuskapel

Servicen leveres med henblik på at give dig de bedste forudsætninger for at kunne holde en værdig og passende begravelse/bisættelse for de pårørende, der skal foregår i de afdødes ånd

At stå i spidsen for et arrangement af den størrelse er en udfordring, ikke mindst under de svære omstændigheder der jo følger med, hvorfor vores rådgivning og anbefalinger vil være til stor hjælp. Vores ønske er, at de øvrige pårørende og dig vil få mulighed for at give et værdigt og meningsfuldt farvel.

Vælg den rigtige bedemand

For at få den bedst mulige begravelse/bisættelse er det naturligvis vigtigt, at få den rigtige bedemand ombord

Planlægningen af ceremonien skal foregå efter samtale med bedemanden. Sidstnævnte vil pga. sin viden og erfaringer kunne rådgive i den rigtige retning, og gennem dialog vil i sammen kunne give de rette forudsætninger for en passende afsked. Der er nogle vigtige ting, du skal huske på, inden du vælger den rigtige bedemand:

  • Sørg for at få rådgivning inden du holder samtalen med bedemanden
  • Vær sikker på, at bedemand er professionel og ved hvad han taler om
  • Sørg for at vælge en bedemand, der har hjertet på det rette sted

Hvis du følger disse råd, bliver chancerne for at du på en og samme tid sparer penge, og finder en meget kvalificeret og dygtig bedemand til at udføre opgaven optimeret.

Begravelse eller bisættelse

Mange tænker ikke nærmere over forskellen på en begravelse og en bisættelse, indtil de pludselig står i situationen og skal vælge. Vi vil forsøge at skitsere forskellene her.

Ved en begravelse bliver kisten nedsat i jorden efter højtideligheden i kirken. Jordfæstelsen skal ikke nødvendigvis finde sted ved den pågældende kirkes kirkegård, men kan også flyttes til en anden kirkegård. Fredningstiden er som oftest på 30 år, om end det kan variere fra kirkegård til kirkegård. Din bedemand i Vejen vil stå for kontakten til præsten, graveren og kordegnen

Ved en bisættelse føres den afdøde til et krematorium kort efter højtidelighederne, hvorefter han/hun kremeres. Asken bliver herefter overført til en urne, inden det sænkes i jorden på kirkegården. Bedemanden lægger naturligvis ud for de udgifter der er forbundet med kremationen, hvorfor en bisættelse er lidt dyrere end en begravelse. Til gengæld er fredningstiden i forbindelse med en bisættelse på 15-20 år, hvilket betyder færre udgifter på vedligeholdelse, og derfor også som oftest en billigere regning i det lange løb

Hvis man ønsker at sprede asken over havet, eller at nedsætte urnen i et stykke jord man selv ejer, tilbyder vi også rådgivning omkring dette, da der her findes nogle specifikke regler der skal overholdes.